Димитър Николов печели убедително вота за кмет на Бургас (допълнена)

20:47, 25 окт 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Димитър Николов печели убедително местния вот в Бургас с около 84 % от гласовете. Това сочат данните от екзит пол на агенция "Галъп".

Неговият резултат е със 17 пъти по-добър от този на класирания на второ място.

"Благодаря на бургазлии, че подкрепиха развитието на града, че гласуваха „За“. Важно е да кажем, че не сме на балотаж и буквало още от утре трябва да се захващаме за работа“, коментира пред Нова телевизия Димитър Николов.

Кметът каза, че е получил вече десетки обаждания с поздрави за победата.

Николов добави, че е свикнал да носи отговорност и няма да се възгордее от голяма победа.

На въпрос би ли станал премиер, ако му се отвори такава възможност, като се има предвид огромното доверие, което му гласуват хората, Николов отговори, че той си е кмет на Бургас, а страната си има премиер, който помага много на града. Така че такъв разговор не съществува в ГЕРБ.

Относно избирателната активност в Бургас, която е малко над 40 %, Димитър Николов каза, че в сравнение с другите големи градове това е най-високият процент гласували.

По все още непотвърдена информация на първия тур печелят още четирима кандидат-кметове на ГЕРБ в Бургаска област – Иван Алексиев на Поморие, Панайот Рейзи на Созопол, Илиян Янчев на Малко Търново и Васил Едрев на Айтос.

Други трима от партията на Бойко Борисов отиват на балотаж. В Сунгурларе Ирена Водева ще се изправи срещу Георги Кенов от БДЦ. В Средец досегашният кмет Иван Жабов ще премери сили с Живко Гърков от НФСБ и СЕК. В Приморско също досегашният градоначалник Димитър Германов ще трябва да надделее на втория тур срещу бившия кмет на морската община Димитър Димитров, подкрепен от коалиция „Заедно за Община Приморско“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама