Иван Портних бие безапелационно на изборите във Варна (обновена в 21 часа)

18:49, 25 окт 15 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ Иван Портних спечели безапелационно битката за Варна, след като за него гласуваха 58% от упражнилите право на вот в общината. Това съобщи Нова телевизия, като се позова на данни от екзитпол проучване на социологическата агенция "Алфа Рисърч".

За основния опонент на Портних, подкрепения от РБ и ВМРО Чавдар Трифонов, са гласували едва 12%.

На трето място е подкрепената от БСП проф. Анелия Клисарова, за която бюлетина са пуснали 8,1% от избирателите. Четвърти е кандидатът на "Живот за Варна" Данаил Папазов, който е подкрепен от 7,3% от гласоподавателите. След него с 5,8% подкрепа се нарежда кандидатът на коалиция "Варна" Костадин Костадинов.

4% от избирателите са дали гласа си за бившия кмет Кирил Йорданов, управлявал града 14 години. 1,9% са гласували за кандидата на АБВ доц. Меглена Темелкова, а за кандидата на НФСБ Димитър Карбов - 1,7 на сто.

Иван Портних: Видяхме оценката за това, което сме свършили

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха и с вота си дадоха насока за развитие на града ни". Това заяви пред медиите тази вечер кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна, който по предварителни данни печели на І тур.

"Официалните резултати трябва да бъдат изчакани, за да се направи по-задълбочен анализ" – така Портних отговори на въпрос как ще работи с бъдещия фрагментиран местен парламент.

"От утре продължаваме да работим, продължаваме с обновяването на града ни с още по-ускорени темпове и с доверието, което варненци ни гласуваха. Нашият приоритет е Варна да продължи своето развитие – с темповете, които успяхме да наложим през последните 2 години, като не само ги запазим, но и ги ускорим. Искам промяната да достигне до всеки един варненец. Ние днес видяхме оценката на хората за това, което сме свършили. Гласуваха всички тези, които милеят за развитието на Варна", допълни още Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама