37,91 % е избирателната активност в Шумен към 17.00 часа

17:42, 25 окт 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37,91 % е избирателната активност в община Шумен към 17.00 часа, съобщиха за Topnovini.bg от Общинската изборна комисия.

До този час 31 352  души от общината са упражнили правото си на вот за местна власт.

27 122 души пък са гласували за национален референдум, което прави 29,5 % от имащите право на глас.

Председателят на ОИК в Шумен Даниела Величкова съобщи, че освен подадени преди обяд две жалби за агитация в изборния ден – в селата Царев брод и Струино, които не бяха уважени, има получени още две.

„Едината е за агитация. Подадена е жалба до полицията, оттам е сезирана Прокуратурата. До нас е изпратено постановление да се произнесем по компетентност”, каза Даниела Величкова и добави, че от преписката на прокурора се вижда, че не са събрани достатъчно данни за извършено престъпление и ОИК – Шумен не установява извършено нарушение на изборното законодателство.

Другата жалба е по сигнал от село Царевброд.

„В сигнала се твърди, че в тъмните стаи няма завеси и с автомобили били докарвани хора да гласуват за определен кандидат”, обясни председателят на ОИК и допълни, че след проверка на комисията на място не са били открити нарушения.

„Напротив, установено е, че кабинките са изградени от стабилни и трайни материали и по никакъв начин не се нарушава тайната на вота и няма нарушение”, каза Даниела Величкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама