9 дела за изборни престъпления образува варненската прокуратура

16:56, 25 окт 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите при провеждането на местните избори и на националния референдум е образувала Апелативната прокуратура във Варна, съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на държавното обвинение. По всички сигнали за извършени престъпления против политическите права на гражданите се извършват проверки, допълниха от прокуратурата.

Междувременно стана ясно, че след сигнали на политическа партия до Общинската избирателна комисия в Белослав членове на СИК са били преместени на други работни позиции. Това се е случило с член на секция в с. Страшимирово, след като е установено, че отваря бюлетините и се запознава с вота на избирателите. На друга позиция е преместен и член на СИК, за когото е сигнализирано, че провокира конфликтни ситуации.

Подадени са и други два сигнала до ОИК – Белослав. В тях от партията алармират за грешно сгънати бюлетини, в резултат на което вотът на избирателите става явен. В един от тези сигнали се посочва, че кандидат за кмет на с. Страшимирово и съпругата на негов опонент посрещат гласоподаватели пред секцията и провеждат агитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама