Живеещи в чужбина: Само революция може да оправи Варна (видео)

15:56, 25 окт 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само революция може да оправи Варна. Това заяви пред репортер на Topnovini.bg варненката Мия Георгиева, която от 7 години живее и работи в щата Флорида. Според емигрантката това е единствената възможност нещо да се промени и дори да бе имала възможност да гласува за местна власт и за референдума, пак не би го направила, защото не вижда смисъл в това.

Абсолютно същата позиция сподели пред Topnovini.bg и приятелят на Мия, Атанас, който е избрал да остане в родния си град, но съвсем не харесва случващото се през последните десетилетия. След като е завършил специалност "Изобразително изкуство” в НУИ "Добри Христов”, той е продължил образованието си във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър” по специалност "Графичен дизейн”, а по-късно за известно време е пробвал да учи и в Холандия.

Художникът, който е отворен към всякакви вкусове и предпочитания от страна на ценителите на изкуството, е категоричен, че не иска да гласува, защото не вижда алтернатива на сегашното управление.

В днешния изборен ден стотици варненци избраха обичайната неделна разходка в Морската градина пред урните. Майки с деца, младежи и пенсионери използваха хубавото време, за да посетят любимото си място за отдих независимо от изборите. Една част от разхождащите се споделиха, че все още се колебаят дали да гласуват, а други, сред които и Маргарита от Хасково, коментираха, че няма да упражнят правото си на вот, защото не са в населенето място по постоянната си регистрация.

Пред Topnovini.bg още в деня за размисъл младежи с леви идеи заявиха, че се колебаят дали изобщо да гласуват или използвайки правото си на вот, да пуснат невалидни бюлетини в знак на протест. По думите им биха постъпили така независимо от факта, че с тази си постъпка няма да повлияят на изхода на изборите. Според тях референдумът днес е опорочен и на практика въпросът за електронното гласуване не е важен за хората, защото, както се изрази един от коментиращите, "това е все едно да ни карат да избираме дали да се движим с автомобил или каруца – техническа подробност”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама