Районната прокуратура в Пловдив разследва случая с попълнените бюлетини

15:46, 25 окт 15 / Политика 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив разследва случая с попълнени бюлетини в СИК 16 на СОУ "Черноризец Храбър", за който Пловдив Topnovini.bg писа.

Снети са веднага показания на гласоподавателката, подала сигнала в щаба на една от политическите сили, откъдето са сезирали Общинската избирателна комисия (ОИК) и органите на реда. При разпита от следовател дамата - член на СИК 16, която връчила бюлетините на гласоподавателката, е признала за случая.

Гласоподавателката е получила три бюлетини, които са били предварително откъснати. Влизайки в тъмната стаичка, тя забелязала, че на последната бюлетина е поставен знакът "Х" в едно от квадратчетата. Жената се върнала и заявила на комисията, че това е грубо нарушение. Членовете на СИК се извинили с обяснението, че е станала техническа грешка, след което й дали възможност за повторно гласуване.

Други жалби, внесени в ОИК - Пловдив, са свързани с разпространението на рекламни материали на партии и кандидати за кмет на Пловдив.

На гърба на ОУ "Петър Берон" са били разлепени плакати на две от политическите сили. Към жалбата е приложен снимков материал с настояване за отстраняването им. Има подаден сигнал и за автомобил, рекламиращ един от кандидатите за кмет на града.

При гласуване гласоподавател в секция № 15 в умилище СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в район "Западен" е сигнализирал, че в тъмната стаичка има червена химикалка за гласуване. Гласоподавателят е разбрал това, след като попълнил първата бюлетина, и е упражнил правото си да получи нова бюлетина за гласуванe.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама