Полицията опроверга сигнал менте за бой в карнобатско село по време на изборите

15:38, 25 окт 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с публикации, визиращи сбиване и нагнетяване на напрежение в с. Детелина, общ. Карнобат, от Областната дирекция на МВР в Бургас уведомяват, че се касае за протести на група жители на селото, осъществени пред секционната избирателна секция по повод гласуване на хора, които не живеят в с. Детелина и са вписани допълнително в списъците на жителите. Сбиване не е осъществявано, като на място в карнобатското село има екипи от служители на Районно управление – Карнобат и бургаската жандармерия.

Констатирано е, че дописаните хора не са от Стралджа, както твърдят местните, а от Карнобат и притежават имоти в землището на с. Детелина.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Карнобат лично е разяснила на протестиращите причината, поради която допълнително вписаните в списъците на жителите на селото (около 40 човека) имат право да гласуват - а именно наличието на собственост в землището на с. Детелина.

Обяснен е и законовия ред за касиране на изборите в селото. Изрично е уточнено, че недопускането на гласоподаватели до изборната секция представлява сериозно нарушение на изборния процес, за което законът е предвидил и съответното наказание.

Процесът на гласуване в селото не е прекъсван и всички желаещи да гласуват осъществяват това свое право. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама