Първи сигнал за манипулиране на вота в ОИК-Плевен

15:12, 25 окт 15 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи сигнал за опит за манипулиране на вота в Буковлък постъпи в Общинската избирателна комисия - Плевен малко преди обяд.

Според жалбата, партийни представители разгръщат бюлетините в присъствието на гласоподаватели и собственоръчно отбелязват номерата на техните кандидати, след което придружават гласуващите до урната.

След постъпването на жалбата, от ОИК-Плевен незабавно изпратиха комисия в състав Евгения Станева, Николинка Добрева и Марсел Мойсеев, които посетиха и установиха положението в цитираната в жалбата СИК. По време на извършената проверка е установено, че няма наличие на нарушение, а присъстващите функционални лица са заявили, че не е имало предварително разгръщане на бюлетини.

Решението на ОИК-Плевен е да остави без уважение подадената жалба. Съставен е констативен протокол.

От засегнатата страна контрираха с изявление, че жалбата е "пълна лъжа, която цели да създаде напрежение точно в Буковлък, където са най-многото ромски гласове в Плевенска община". В протестното съобщение се отбелязва още, че партийните функционери имат законово право да присъства при откриване на изборния ден, по време на гласуването в залата на секционната комисия, при отваряне на избирателните кутии и при установяването на резултатите от гласуването, да получат копие от протокола на съответната избирателна секция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама