Коалиция в Хасково: Бял ТИР раздава пари на ромите в Узунджово, МВР: Няма такова нещо

14:37, 25 окт 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местна коалиция сезира Общинската избирателна комисия в Хасково, в която жалба се твърди, че се купуват гласове в центъра на село Узунджово. Според коалицията това е драстичен случай. Според жалбата в селото е бил спрян камион ТИР, марка „Рено”, цвят – бял с регистрационен номер С7579Р и с надпис „Мобилна клинична лаборатория”,  в който се вкарвали хора, на които се раздавали пари, по данни на очевидци и се канили да гласуват за определена партия.

В същото време камионът се охранявал и от  сили на жандармерията.

На мястото не се допускали журналисти.

Topnovini.bg се свърза с шефката на РЗИ-Хасково д-р Соня Найденова, която обясни, че нейното ведомство наистина от миналата седмица има такова возило. Тя каза още, че нейна колежка отишла да прави планирани изследвания на ромите, които трябвало да се извършат до 20 ноември.

Това било част от залегналата здравна стратегия за работа с роми.

На наш въпрос, защо точно в деня на изборите нейната колежка е избрала да прави тези иследвания, д-р Найденова заяви: „Заради дъждовете през последните дни не можеха да се направят изследванията. Наистина, май не бе избран най-подходящият момент. Колежката е прекратила работа”.

Представителят на ОИК първо започна да дава информация и след като неговите колеги разбраха, че разговаря с репортери, той заяви, че по-късно ще имат решение.

От полицията са направили проверка по случая. Според директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков, днес в Узунджово не е изпращана жандармерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама