Цял вход в кв. "Мусагеница" не съществува в избирателните списъци

14:16, 25 окт 15 / Политика 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на жилищния блок в столичния квартал „Мусагеница“, които не са вписани в избирателните списъци, ще могат да гласуват, ако си извадят удостоверения от районната община. Това обясни говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев.

По-рано днес стана ясно, че живеещите в един от входовете на блок 94 А в „Мусагеница“ не могат да упражнят правото си на глас за местния вот и референдума, защото не съществуват в избирателните списъци.

От ЦИК не поеха отговорността за грешката, като обясниха, че това не е в тяхната компетенция. По думите на Андреев избирателните списъци се отпечатват от ГРАО и се изпращат към Общинската избирателна комисия (ОИК). За да гласуват днес жителите на „Мусагеница“ трябва да си извадят удостоверение, че живеята на съответния адрес.

Междувременно от ЦИК са получили един сигнал за нарушение на територията на столицата. Граждани, които гласуват в 88-мо училище в кв. „Младост“ не са могли да упражнят правото си на глас, защото в секция 51 не са доставени достатъчно бюлетини за гласуване на референдума. Там изборният ден е започнал по-късно, но в момента проблемът е решен, обявиха от ЦИК.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама