Председатели на СИК във Варна гонят застъпници (обновена)

14:05, 25 окт 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председатели на секционни избирателни комисии във Варна изгониха арогантно застъпници на политическа партия, въпреки че последните разполагат с редовни удостоверения, регистирани в Общинската избирателна комисия (ОИК). За това сигнализираха в редакцията на Topnovini.bg от потърпевшата партия.

Изборните нарушения са се разиграли в две секции във варненския район "Аспарухово" и в още две на територията на район "Одесос".

"Отидох в ранния следобед в секция 369 (Морската гимназия) и се оказа, че не фигурирам в списъка като застъпник", разказа пред Topnovini.bg варненката Сияна Андонова (на снимката). Въпреки че жената представила издаденото й удостоверение от ОИК, председателят на секционната комисия й отвърнал с думите: "И да ми го представяш, и да не ми го представяш, няма да те пусна и това е положението!"

Същия номер на застъпник на същата партия разиграл и председателят на СИК №361 в НУ "Васил Левски", която се слави като ромска. Едва след намесата на кандидат за общински съветник от партията, гонителят признал грешката си и допуснал застъпника. Сега кандидатът за местната власт трябва да отиде и до Морската гимназия, за да реши проблема със Сияна Андонова.

Междувременно застъпници на партията в секции 71 и 72 в СОУ "Елин Пелин" също са докладвали в щаба, че не ги допускат. Това се случило и на Лора Драганова. Мотивът, който изтъкнала председателката на СИК е, че момичето отишло по обяд, което не било етично спрямо останалите застъпници. Впоследствие, след грандиозен скандал, в който се намесил и кандидат за общински съветник, Лора била допусната. Но защо ОИК-Варна не се намесва своевременно в подобни казуси, засега не е ясно. Членове на СИК в СОУ "Елин Пелин" си позволяват да излизат в двора на училището – уж за да упътват избирателите към секциите, но всъщност ги агитират, научи още Topnovini.bg.

От Общинската избирателна комисия все още не са се произнесли по казуса с гонените застъпници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама