Постъпила е нова жалба за нарушения на Изборния кодекс в Дома за стари хора „Приста“

13:09, 25 окт 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постъпила е още една жалба за нарушения на Изборния кодекс в Дом за стари хора „Приста”, където се намира секция № 204. След като по-рано днес коалиция съобщи, че бюлетините за избор на кмет на Община Русе там са извадени едва в 10.30 часа, след като са гласували 29 души, сега партия съобщава, че санитарите, отговарящи за отделни сектори от Старческия дом, изпълняват функцията на придружители на всички гласоподаватели от съответния сектор, с което нарушават Изборния кодекс.

Служителките са се подписвали вместо гласоподавателите в списъците, твърдят още от политическата сила. На гласоподавателите в инвалидни колички е поставяна книга в скута, на която е поставяна бюлетината и санитарката е попълвала извън кабината за гласуване вота на гласоподавателя, като поставя знак върху номера на определен кандидат за кмет на Община Русе.

Според жалбоподателите, описаните действия са грубо нарушение на изборните правила и сочат на предварително подготвена поредна манипулация на изборния процес.

От партията молят Общинската избирателна комисия да санкционира виновните длъжностни лица на съответната секционна избирателна комисия, относно установените нарушения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама