541 полицаи охраняват изборите в Плевен

12:49, 25 окт 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
541 полицаи към ОДМВР – Плевен охраняват нормалното протичане на изборния процес в областта, съобщиха от пресцентъра на местното поделение. Оттам допълниха, че до момента няма данни за застрашаващи прояви, които биха могли да попречат на вота.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

От МВР припомниха че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, както и такива, носещи опасни за здравето и живота на хората предмети.

Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите).

Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама