Местан призова избирателите да дадат гласа си по съвест

12:35, 25 окт 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Призивът ми е да се гласува по съвест. Ако вотът на местните избори се различава от съотношението на силите в парламента, е въпрос на политическа зрялост всички да прочетем вярно резултатите от изборите и волята на избирателя. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който упражни правото си на глас тази сутрин.

Местан гласува и в националния референдум. Той заяви, че допитванията имат своя смисъл, ако въпросите са ясно формулирани и засягат важни теми.

"Отговорът на суверена трябва да бъде ориентир. Дори бих каза важен непреодолим ориентир и за нас политиците в представителната политика", каза той.

На журналистически въпрос как ще коментира това, че премиерът Бойко Борисов си позволи да каже публично за кого е гласувал, Местан заяви, че ако отговори също ще наруши изборния кодекс.

"Ще ми позволите да отговоря на този въпрос след края на изборния ден, защото да направя коментар по същество означава да влизам в пряка или косвена полемика било с премиер, било с лидери на други политически партии, което по същество би означавало продължаване на предизборната кампания в изборния ден, нещо, което изборният кодекс забранява категорично ", заяви лидерът на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама