Ярослав Димитров: С енергични действия наложихме ред в Буковлък

12:19, 25 окт 15 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма сериозно основание за притеснения в Буковлък. Пред избирателната секция там имаше струпване на хора, които просто искаха да гласуват по-бързо. Недоразумението дойде от това, че те са малко по-напористи и шумни. С енергични действия въведохме ред и с помощта на полицията. Изборният ден протича нормално, без сериозни съществени нарушения“.

Така отговори председателят на Общинската избирателна комисия в Плевен Ярослав Димитров на въпрос за евентуални безредици в скандално известното плевенско село Буковлък. Той допълни, че лично е отишъл в Буковлък да провери какво се случва.

На място е станало ясно, че не съществуват сериозни причини за притеснения, не е имало пияни. Председателят на комисията е получил специални указания, засилено е полицейското присъствие. До подаване на сигнала е имало само двама униформени, после са извикани още 4 или 5, както и цивилни служители на МВР.

Избирателната активност в Буковлък се следи с особен интерес от службите и представителите на политическите сили, защото в последните години именно жителите на малкото населено място решаваха крайния изход от изборните битки. На няколко пъти Буковлък обръщаше резултата в последния момент, подавайки ръката си на кандидата или политическата сила, успели да спечелят симпатиите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама