Сезираха ЦИК, че Борисов е разкрил тайната на вота си (обновена)

11:43, 25 окт 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия е получила сигнал, че премиерът Бойко Борисов прави агитация в деня на изборите. Това каза в ефира на БНТ говорителят на комисията Камелия Нейкова. По думите ѝ жалбата ще бъде разгледана и до края на деня ЦИК ще излезе със становище по случая.

По-късно обаче други говорител на комисията Александър Андреев уточни, че очакват да получат видео от гласуването на премиера и имат 24 часа да излязат с решение. 

„Призовавам всеки, който види нередности или лоши практики, да подава сигнал по места”, каза още Нейкова. 

След като гласува тази сутрин Бойко Борисов каза пред журналисти, че е гласувал за кмета на Банкя от ГЕРБ и досегашната кметица на София - Йорданка Фандъкова. По закон лидерите на политическите партии, а и който и да е, нямат право на агитация в деня на вота.



Борисов продължи в този дух и в социалната мрежа, като и там обяви, за кого е гласувал. За Фейсбук обаче няма регулация и премиерът няма да бъде санкциониран за това си действие.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, след като гласува, че има коментар по темата и ще го направи след края на изборния ден в 19,00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама