7 249 души са гласували в община Благоевград до 10 часа

11:16, 25 окт 15 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
7 249 жители на община Благоевград са упражнили правото си на глас в община Благоевград до 10 часа. Избирателната активност за местните избори е 11,09%. 6 924 души пък са гласували на референдума, съобщи на пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия в областния център Елена Панчева.

"Това е 7,92% избирателна активност", уточни Панчева и допълни, че всички секции на територията на общината са отворили навреме в 6 часа тази сутрин.

В ОИК - Благоевград са пристигнали 6 жалби за различни нарушения. Една от тях съобщава, че председатели на няколко секционни избирателни комисии са превишили правата си като задължили граждани да гласуват и на националния референдум, което е в разрез със закона. Освен това има и сигнали, че председатели на комисии не са допускали застъпници и представители на политически партии в изборното помещение.

На метри от изборна секция в едно от училищата в града пък е имало агитационни плакати на две политически сили. Членове на СИК-ове на друга партия пък не са се явили на местата си. Не се е наложило те да бъдат замествани от други хора.

Вчера пък Благоевград осъмна с плакати с лика на един от кандидатите за кмет, а до него има номер на бюлетината на друга местна коалиция. Те са отстранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама