Осъдиха млади боксьори, извършвали грабежи и пребивали жертвите без причина

10:52, 25 окт 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима младежи, трениращи бокс, трима от които непълнолетни ученици, получиха присъди след серия грабежи, извършени между 1 юни и 6 септември 2014 г. Те извършили престъпленията в различно съучастие помежду си, както и с други престъпници, които обаче не били заловени.

Стилът на престъпленията бил характерен и жесток. Грабителите нападали само мъже, които срещали случайно на безлюдни места. Те или директно започвали да ги бият, включително и в гръб, като използвали уменията си по бокс, а след това цялата банда започвала да удря и рита повалените и шокирани жертви, или първо някой от младежите – неформален лидер в съответното престъпление, питал нарочения, дали има цигара, след което моментално следвал юмручен удар в лицето, последван от побой, нанесен от цялата група.

По този начин престъпниците извършили 6 грабежа, като жертвите им, освен че се разделили против волята си с вещите и парите, които носели със себе си, също така пострадали сериозно. Сред нанесените травми има няколко лицево-черепни фрактури, включително и по 2-3 на един човек, както и множество други наранявания.

По отношение на заграбеното престъпниците се задоволявали с това, което се намирало у случайно срещаните жертви. То варира от 90 стотинки, до златен ланец от 18 грама, скъп цифров фотоапарат и мобилен телефон, както и други вещи с по-ниска стойност.

Единият от подрастващите извършители е осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в поправителен дом при първоначален общ режим.

Пълнолетният пък е изпратен в затвора за 1 година, при първоначален строг режим, в общежитие от закрит тип. Съдията дори го е определил като човек с особена обществена опасност, което налага да бъде изолиран от обществото.

Третият подсъдим също е непълнолетен ученик. Той е осъден на 1 година и 4 месеца условно, с 3 години изпитателен срок. Възпитателната работа с него е възложена на началника на РУП по местоживеенето му. На него му е наложена и забрана да напуска дома си между 22.00 часа вечерта и 6.30 сутринта. Обосновката на съдията е, че подсъдимият е подрастващ, а престъпленията са извършени в тъмната част на денонощието.

Последният подсъдим също е ученик, който е осъден на 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок. Възпитателната работа с него също е възложена на началника на РУП по местоживеенето му. Той също няма право да излиза от къщи от 22.00 ч. до 6.30 ч. сутритна, по вече посочените при предишния извършител причини.

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама