Ветеринарната гимназия посреща гости от 8 страни

09:34, 25 окт 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преподаватели от 8 европейски страни Австрия, Германия, Дания, Италия, Испания, Португалия, Турция и Франция ще гостуват от днес до 29 октомври на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г.Павлов“ в Добрич. Те ще вземат участие в първата работна среща по европейски образователен проект на тема: „(Пре)откриване на конете“, финансиран от програма „Еразъм+“.

Проектът има за цел да популяризира образа на коня сред младите хора като добра възможност за тях, те да прекарват полезно свободното си време чрез обучение и спорт. По време на работните сесии, гостуващите педагози ще посетят конна база "Албена", конезавод Кабиюк- най-старата конеферма в България, ще се срещнат със специалисти в коневъдството и конен спорт – треньори и инструктори, експерти в областта на храненето, отглеждането, развъждането и обучението на конете, ще посетят исторически паметници- Мадарският конник,  мемориалният комплекс "Създатели на българската държава", паметника на хан Аспарух, на деспот Добротица в гр.Добрич, на които е изобразен и образа на коня.

Участниците ще дискутират изпълнението на заложените работни дейности, бюджетните правила, евентуални рискове и начините за тяхното преодоляване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама