Варненци не срещат затруднения при упражняването на вота

09:26, 25 окт 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци не срещат затруднения при попълването на изборните книжа, установи репортерска проверка на Topnovini.bg. Семейство Караджови, които рано тази сутрин дадоха своя глас в 132-ра избирателна секция в Професионалната гимназия по туризъм "Асен Златаров”, бяха добре информирани за особеностите на днешния вот.

Семейството коментира още, че навсякъде има достатъчно информационни материали – както по електронните медии, така и във вестниците и телевизията, за да са наясно, че ще им се наложи да гласуват с няколко бюлетини.

Семейството сподели още, че е отишло до урните, за да гласува за красива Варна, както и да подкрепи референдума. Тяхното мнение е, че ако електронното гласуване стане реалност, това ще е много добре за децата им, които са в чужбина, защото спокойно ще могат да дават своя глас отвъд пределите на страната.

Младият футболист Георги Бомбов-Бомбата бе дошъл да гласува заедно с малкото си детенце, което е още бебе в количка. Според младия татко вотът трябва да стане задължителен. Да упражни своя глас го е мотивирала необходимостта да се избере кмет, който да допринесе за развитието на града. Варненецът каза още, че според него е добър вариантът да може да се гласува по електронен път.

75 варненци гласуваха в 132-ра секция до 9 часа. До този момент там няма констатирани нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама