Бойко Борисов: По времето, когато аз бях кандидат-кмет, "Витошка" беше битпазар

09:21, 25 окт 15 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данчето Фандъкова мисля, че направи много неща. Гласувах за районния кмет Марков и за общински съветници. Гласувах, за да продължат видимите резултати. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти минути след като упражни своето право на глас в местно училище в Банкя, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

"Ще продължим София да я правим и всичко около нея. Виждаме как изглежда в момента. Всеки, който е живял в този град знае какъв беше, знае какъв е сега. Толкова е видимо, че няма какво да коментирам", подчерта Борисов. Премиерът заяви, че е гласувал и за националния референдум и призова всички граждани да се замислят и да упражнят правото си да гласуват. На журналистически въпрос как е изглеждала София, когато Борисов е бил кандидат за кмет, той обясни, че сега пешеходният бул. "Витоша", тогава е бил "битпазар". 

"Пред общината гащи и сутиени висяха. Подземните паркинги бяха мечта, завод за боклук беше мечта, да има метро и нови тролейбуси беше мечта. Нямаше един работещ фонтан в града", посочи премиерът и допълни, че сега всичко в града е ново. 

Борисов каза още, че позицията на България за кризата с бежанците ще бъде много твърда и той ще я представи на днешната Лидерска среща в Брюксел. 

"За 10 дни три пъти се събираме, от Брюксел до Мадрид и обратно. И всъщност не се отговаря на основния въпрос- колко може Европа да поеме и кой ги иска? Ако това е така трябва да кажем как да ги спрем, да направим ред в това идване, ако ще се приеме, сега е пълен хаос", каза Борисов. 

По думите му страните сами се спасявали като прехвърляли бежанци на съседките си. Той подчерта, че държавите като България, които са на самата граница, са изложени на огромен риск. "Не сме слепи, виждаме. Кризата ни е ясна и благодаря на колегите от Румъния и Сърбия. Който иска да приеме колкото желае. Ние като Европа трябва да кажем- можем да поемем 100, 200, 300 хиляди или няколко милиона. Трябва да се каже за начина на приемането", каза той. 

Премиерът отново заяви, че ако страни Германия, Австрия и Унгария затворят границите си за мигранти и България ще го направи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама