Първи жалби за нарушения пристигат в ОИК – Пловдив

09:20, 25 окт 15 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалба за нарушение на Изборния кодекс са внесли в Общинската избирателна комисия от щаба на един от кандидатите за кмет на Пловдив.

В жалбата се казва, че пред страничния вход на Професионална гимназия по електротехника и електроника в Пловдив днес около 08,10 часа е засечена паркирана кола със залепени по нея агитационни предизборни материали за друг от кандидатите за кметския пост.

"Считаме, че описаните действия представляват грубо нарушение на забраната на чл.182, ал.4 от ИК, според който не се допуска предизборна агитация  в изборния ден. Наличието на такива материали на описаното по-горе място е и в нарушение на чл. 183, ал.3 от Изборния кодекс, тъй като  са разлепени на неопределените от кмета места, съгласно Заповед № 15 ОА 2462/ 11.09.2015г. Наличието на такива материали в непосредствена близост до изборните помещения, по-малка от 50 метра от входа на сградата в която са изборните помещения, е забранено и съгласно чл.184, ал.1  от Изборния кодекс", пишат жалбоподателите с настояването за незабавно отстраняване на нарушението и налагане на санкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама