Избиратели подозират нарушения с даването на бюлетини за референдума, ЦИК твърдят, че няма

09:12, 25 окт 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избирателите влизат в изборната секция с пълен набор от бюлетини. Това обясниха от Централната избирателна комисия за София Topnovini.bg. Повод за коментара са зачестилите оплаквания на хора във Фейсбук и сигнали на читатели на София Topnovini.bg, че са питани изрично дали искат да гласуват за референдума, за да им бъде дадена бюлетина. 

Потребители на социалните мрежи се оплакват, че в някои секции на таблата няма изложена бюлетината за референдума. В столично училище в "Овча купел", пък, в началото на изборния ден изобщо не е имало бюлетини за референдума, които са били доставени със закъснение и изборният ден започна със сериозно забавяне, съобщава БНТ.

От ЦИК уточниха, че не е нарушение нито да се пита или да не се пита дали гласоподавателят иска да се включи в националното допитване за електронно гласуване. Ако той пожелае, може да откаже да му дадат бюлетината за референдум, или да му дадат само такава.

"Няма указания да се пита за подобно нещо", коментираха от ЦИК. "Дава се пълен набор бюлетини. Само ако избирателят поиска да не гласува за местния вот или за референдума, тогава не му се дава тази бюлетина", обясниха още от ЦИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама