Русенските „Дракончета“ подкрепят “Football People Action Weeks”

08:38, 25 окт 15 / Спорт 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска футболна школа „Дракончета“ се присъедини към най-голямата социална кампания в спорта “Football People Action Weeks”, която ползва силата на футбола да обединява хората и преодолява социалното изключване и дискриминацията. Децата от школата и треньорския екип проведоха открит урок по футбол на деца в неравностойно положение, които получиха и куп подаръци. Заниманията се проведоха в СОУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“. Децата в неравностойно положение се докоснаха до голямата игра наречена „Цар Футбол” и имаха шанса да почувстват емоцията от футбола , играейки с малките „дракончета“.

Инициативата „Football People Action Weeks” на международната организация „Fare”, се провежда до 22 октомври в европейския футбол и в нея участват от най-малките местни сдружения до най-големите европейски клубове. Мачовете от Шампионската лига на УЕФА и тези от Лига Европа на 20, 21 и 22 октомври бяха посветени именно на тази тема.

„Убедени сме, че футболът все повече ще се цени като едно изключително успешно средство за осъществяване на социално включване на всички деца, затова и усилията ни са в тази посока. С футболните срещи, които играят най-малките, подкрепяме инициативата и се включваме за първа година в нея“, заявиха от русенската детска школа.

Към момента възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе вече се занимават активно с футбол под ръководството на квалифицирани специалисти. С всяка изминала седмица към детска футболна школа „Дракончета“ към ФК „Дунав“ се присъединяват все повече малчугани. Най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво.

През последния месец занимания се провеждат в ОДЗ "Снежанка", ЦДГ "Червената шапчица", ЦДГ "Чучулига - 1", ЦДГ "Чучулига - 2", ЦДГ "Незабравка", ЦДГ "Детелина - 2", ЦДГ "Русалка - 2", ОУ "Отец Паисий", ОУ "Васил Априлов" и СОУ "Йордан Йовков" и СОУ за европейски езици "Свети Константин - Кирил Философ", където бе открит и първият терен с изкуствена настилка от програмата на ДФК "Дракончета". Предстои постепенно към занятията на футболната школа да бъдат приобщени и други училища и детски градини в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама