С една неоткрита секция започна изборният ден в Разградска област

07:24, 25 окт 15 / Политика 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден в Разградска област започна с една неоткрита секция. В секцията в исперихското село Малък Поровец  представител на една партия не допуска член на СИК от друга партия с аргумента, че живее на семейни начала с кандидат за кмет на селото.

По-късно, след действия, предприети от ОИК-Исперих, секцията е отворила и заработила нормално, без да се налага замяна на член на комисия.

В останалите общини изборният ден започна  нормално и в спокойна обстановка, съобщиха председателите на ОИК.

На територията на областта има 205 секционни избирателни комисии, в четири общини хората с увреждания ще могат да гласуват в подвижни избирателни урни.

Общо 112 107 са избирателите от област Разград по избирателните списъци, които  ще могат да упражнят правото си на глас на изборите за кметове и общински съветници.  139 239 е броят на жителите от областта, които имат право да гласуват на националния референдум.

Жителите на община Разград ще избират сред десет кандидати за кметове. С охраната на изборните секции и нормалното протичане на вота са ангажирани над 250 служители на ОДМВР - Разград. Два мобилни екипа ще има на територията на община Разград и три в Исперих.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама