Изборният ден във В. Търново протича нормално

07:19, 25 окт 15 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всичките 136 избирателни секции във Велико Търново са отворили на време и разполагат с необходимите материали и консумативи за нормалното протичане на изборния ден, информираха от Общинската избирателна комисия в старата столица. До момента няма регистрирани нарушения и подадени жалби в ОИК.

Обособена е една мобилна секция, която ще обслужва 10 населени места в общината. На места в избирателните секции има разположени по две тайни стаички. Списъците за местна власт и за Референдум са два, тъй като при Референдума според изборното законодателство не се изискава уседналост на гражданите имащи  право на глас.  

Гласуването става със син химикал, с който се отбелязва знака „Х” или „V”. При гласуването за общински съветници може да бъде отбелязана преференция, като първо се отбелязва номера на партията или коалицията, а след това се зачерква номерът в кръгчето на избрания кандидат.

 Утрешният 26 октомври е обявен за неучебен ден във всички училища със заповед на министърът на образованието Тодор Танев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама