Избирателните секции в община Търговище започнаха нормално работа

06:49, 25 окт 15 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 06.00 часа днес всичките 104 секции на територията на община Търговище са отворени и изборният ден е стартирал нормално, съобщават от Общинската избирателна комисия.

В община Търговище право да гласуват в местни избори имат 53 156 избиратели, а за Национален референдум право на глас имат 58 272 лица.

Изборният ден ще продължи до 19 ч., Ако до този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено най-късно до 20 ч.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и ОИК. До момента няма постъпили съществени сигнали за нарушения на Изборния кодекс. Всички сигнали, постъпили в полицията в Търговище, се проверяват своевременно.

Над 250 служители от структурните звена на МВР в областта осигуряват охраната на изборните секции и отговарят за реда и спокойствието в региона.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Служителите от звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище, РУ-Попово и РУ-Омуртаг ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок. От 20.10.2015 г. до 24.10.2015 г. включително в звената на “БДС” в областта са издадени 51 такива удостоверения. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 25 октомври 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама