Нормално започна изборният ден в община Шумен (допълнена)

06:43, 25 окт 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички 127 избирателни секции на територията на община Шумен са започнали нормално работа, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

В тях ще се гласува за избор на кмет на общината, общински съветници и кметове на населени места. Жителите на общината могат да упражнят правото си на вот и на референдума с въпрос „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?”.

На територията на общината са разкрити и секции в Многопрофилната болница за активно лечение и ареста.

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 6.30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Припомняме, че за реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани над 300 служители на ОДМВР- Шумен и РД ”Пожарна безопасност и защита на населението”.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в областната дирекция издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.  Работното време е от 8.00 - 18.30 часа.

От полицията напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Изборният ден ще продължи до 19 ч., Ако до този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено най-късно до 20 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама