Сред 12 кандидати Добрич избира кмет

06:12, 25 окт 15 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Добрич дванайсет претенденти си оспорват кметския пост на местните избори. Те са издигнати от партии и коалиция. Гласоподавателите ще избират и 41 общински съветници сред регистрираните от 23 партии и коалиции общо 300 кандидати, съобщават от Общинската избирателна комисия. В областния глад за местните избори могат да пуснат бюлетина 82 370 избиратели. В националния референдум право на глас имат 88 037 души.

Сред избирателите са и двама столетници - на 100 и 101 години.

В изборния ден ще бъдат отворени 129 секционни избирателни комисии, включително в следствения арест, болницата и Дома за стари хора. Подвижни секции този път няма, поради недостатъчен брой подадени заявления.Избирателите в Добрич ще гласуват с три бюлетини – за кмет на общината, за общински съветници и за националния референдум.

В област Добрич на местни избори и на националния референдум днес право на глас имат близо 170 хиляди избиратели. В шест села от областта бъдещият кмет вече е ясен, тъй като там има регистриран само по един кандидат. По едно такова село има в общините Крушари, Шабла и Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама