219 секции отварят врати за изборите в област Търговище

05:37, 25 окт 15 / Политика 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26 кандидати влизат днес в надпреварата за кмет на петте общини в Търговищко. Седем са кандидатите за кмет на Община Търговище, в Попово те са осем, по четири са в Антоново и Омуртаг и трима в Опака. 186 950 бюлетини бяха получени за местните избори в областта и още 130 хиляди бюлетини за националния референдум. Общо в областта има сформирани 219 секции за гласуване.

53 184 са избирателите с право на глас в община Търговище, където днес в 6 часа отварят врати  104 избирателни секции отварят врати, като урна за гласуване ще има и в областната болница. 45 от урните ще са в самия град, жителите на квартал Въбел ще гласуват в две секции, а в квартал Бряг в една. В повечето села също ще има по едно място за пускане на бюлетина. 52 избирателни секции има в община Попово, в Омуртаг местната за гласуване са 53, като една от урните е подвижна. Тя е само за територията на село Рътлина. В Антоново ще се гласува на 39 места. В Опака ще има 11 секции и една подвижна.

Над 250 полицаи ще  бъдат ангажирани пряко в охраната на помещенията за гласуване и за съхраняване на бюлетините и изборните книжа в региона, информираха от Областната дирекция на МВР. В охраната на изборните помещения те ще бъдат подпомогнати и от 23-ма служители на пожарната. Във всички места за гласуване са извършени охранителни проверки и е осъществен контрол на пожарната обезопасеност, като са проверени евакуационните изходи, наличието и изправността на уредите за пожарогасене. При тези проверки не са констатирани груби нарушения.

Външната охрана на местата за гласуване и изборните книжа беше поета от служителите на МВР вчера след запечатването на изборните секции и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в общинските избирателни комисии тази вечер. „По време на изборите в секциите няма да бъдат допускани лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.” информираха от Областната дирекция.

От там предупредиха още, че от 18.30 часа до полунощ ще бъде затворена за движение ул. “Христо Ботев” в участъка от кръстовището с бул. “Митрополит Андрей” до кръстовището с ул. “Братя Миладинови” в Търговище. За посочения период от време ще бъде забранено паркирането на автомобили на паркинга зад ДСК в града.Наложените мерки са заради транспортирането и предаването на изборните материали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама