112 107 жители на Лудогорието имат право да гласуват на местните избори, на референдума - 139 239

05:29, 25 окт 15 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 112 107 жители на област Разград ще могат да упражнят правото си на глас на изборите за кметове и общински съветници днес. Броят на избирателите, които могат да гласуват на референдума е 139 239.

За местните избори най-много са гласоподавателите в община Разград - 46 254. Правото си в община Кубрат могат да упражнят 16 665 души, в Завет - 9 248 в Завет, а в Самуил 6 373 избиратели. Избирателите в община Цар Калоян са 5 298, в Исперих - 19 956 и в Лозница - 8 313.

На територията на областта ще бъдат разкрити 194 секционно избирателни комисии, в четири общини ще има и подвижни избирателни секции.

37 са кандидатите за кметове в седемте общински центъра в област Разград. Във вота днес ще участват и 653 кандидати за общински съветници, включени в листите на партиите и коалициите. 247 са пък кандидатите, които ще се борят за доверието на избирателите по населените места на областта. По един кандидат за кмет е регистриран в 13 населени места в областта. В 30 от населените места кандидатите за кметове са по двама.

Разградчани ще избират сред десет кандидати за кметове. В изборната надпревара влизат досегашният кмет Денчо Бояджиев, който се явява като независими кандидат, подкрепен от БСП и Теодор Ролев, също независим кандидат, подкрепен от Реформаторския блок. Кандидатът на ГЕРБ е д-р Валентин Василев, ДПС издигат зам.-кмета на общината Хасан Хасанов. Останалите кандидати са Александър Маринов от Национална републиканска партия, д-р Бранимир Мичев от Български демократичен център - БДЦ, Димитър Димитров от НФСБ, Севдалин Стоянов - Български социалдемократи и Хортензия Кънчева от Българска радикална левица. Кандидатът за кмет на Разград от Местната коалиция „Кауза Разград“ е Божинел Христов. Кандидатите за 33-членния Общински съвет в Разград са общо 198, а кандидатите за кметове на кметства - 59.

За доверието на жителите на община Завет ще се борят трима кандидати. Регистрираните кандидати за общински съветници са 72, а кандидатите за кмет на кметства в населените места - 11.

Четирима са регистрираните кандидати за кмет в община Исперих. Общият брой на регистрираните кандидати за общински съветници е 115, а за кметове на кметства - 66.

В предизборната надпревара за кмет на община Кубрат се включват седем кандидати. Кандидатите за общински съветници са 103, а тези за кметове на кметства 49.

Четири партии са издигнали свои кандидати в община Лозница. Броят на кандидатите за общински съветници е 64. Общо 29 са кандидатите, които ще се надпреварват за кметове на 15 населени места.

Трима ще се борят за гласовете на избирателите в община Самуил. Общо 28 са кандидатите за кметове на 12-те населени места в общината. Седем са партиите и коалиции, които са регистрирали свои кандидатски листи за общински съветници, като общо кандидатите са 47.

Шестима са регистрираните кандидати за кмет на община Цар Калоян. Кандидатите за кмет на кметства в двете населени места на общината са петима, а броят на кандидатите за общински съветници е 54.

Над 2000 човека ще бъдат ангажирани пряко с изборния процес днес в Лудогорието, от които 1600 са членовете на СИК. Три социологически агенции ще наблюдават днешния изборен ден в региона.

В Окръжната прокуратура в Разград и в трите районни прокуратури на територията на областта през целия изборен ден ще има дежурни прокурори, които ще работят по евентуално подадени сигнали за нарушения.

С охраната на изборните секции и нормалното протичане на вота са ангажирани над 250 служители на ОДМВР - Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама