Закриват митница Свиленград заради разследване след Нова година

17:29, 23 окт 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради разследване за корупция ще бъде закрита митница Свиленград от началото на 2016 г, твърдят запознати. Според разговорите проведени в София, на които е участвал и директорът на агенцията Ваньо Танов, митническият пункт Капитан Андреево ще премине на подчинение към Бургас. Вътрешните пунктове, този на жп Гара – Свиленград и пункта в Хасково ще бъде на подчинение към Пловдив.

Официално информация по случая няма. Topnovini.bg научи, че това е било обсъдено в столицата след като е станало ясно, че тече разследване за корупция. Самите митничари в Свиленград също са научили за досъдебното производство.

От митницата разпратиха писмо, в което се казва, че агенцията категорично отхвърля опитите да бъде въвлечена в предизборната кампания в община Свиленград. Тиражирането на слухове в медиите влияе негативно върху мотивираността и ефективността на митническите служители в момент, когато резултатите от работата им както на външните граници, така и във вътрешността на страната, са особено важни и непрекъснато се подобряват. Настояваме работата на Агенция „Митници" да остане извън политическите употреби и злоупотреби в предизборната реторика. 

Разследването, което се пази в пълна тайна, касае корупция на ниско ниво, твърдят наши източници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама