Живко Табаков: Благодаря на бургазлии, че отвориха домовете си и приеха идеите ми за по-добър Бургас

11:10, 23 окт 15 / Политика 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Искам да се обърна с благодарности към всички хора, които ни посрещаха в домовете си през този един месец. Толкова много надежда, но и недоверие срещнах. Хората сигурно имат причина да бъдат обезверени. Въпреки всичко аз ги призовавам да упражнят правото си на демократичен избор на 25 октомври, защото само така Бургас би могъл да върви към по-добър живот. В края на кампанията се чувствам обнадежден, че Реформаторският блок ще получи много широка подкрепа. Колкото и избирателски вот да спечелим, нека не забравяме, че ние работим преди всичко за Бургас“. 

С тези думи кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок Живко Табаков изрази надежда, че в следващия общински съвет бургазлии ще изберат правилните хора, които ще имат възможност да подобрят качеството на живот в Бургас и малките населени места. По време на своята предизборна кампания Табаков не се умори да посещава всички комплекси и квартали на морския град, с идеята да бъде по-близо до проблемите на хората, които да постави за решаване пред бъдещия местен парламент. Той не скри, че през последните няколко години Бургас е претърпял коренна промяна и именно това е основата върху, която трябва да стъпи всяко следващо разумно управление.

„В последните два мандата наистина за Бургас се направи много и ние като бургазлии трябва да сме горди. Но през следващите четири години аз лично смятам, че трябва да бъде обърнато повече внимание на малките населени места, тъй като хората имат своите нужди. Те искат онова, което е направено в големия град, да стане реалност и при тях. Затова и моят слоган бе: „Бургас може повече“, припомни Табаков.

Като едни от основните проблеми на живеещите в малките населени места Табаков посочи липсата на редовен транспорт, достъп до медицински услуги, малък брой детски площадки и съоражения, както и лоша инфраструктура. Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок пое ангажимент в следващия Общински съвет да лобира за изграждането на паркоместа край плажовете в Бургас, Крайморие и Сарафово. Друга идея, която смята да реализира, ако бъде избран от бургаските гласоподаватели, е намаляването на патетния данък за квартирите в Крайморие и Сарафово, която да изведе на светло голяма част от приходите през летния сезон и да облекчи дребния и средния бизнес.

„Общинският съвет е инструмент, който насочва средства и аз съм поел ангажимент всичко, което е необходимо за по-добрия живот в тези населени места, да бъде подкрепено от Реформаторския блок. Дали ще постигнем 100% разбирателство с останалите партии, ще покаже само бъдещето. Все пак аз смятам, че през нормален диалог и добре представени искания, ние ще можем да убедим колегите си в Общинския съвет, че трябва да се направи повече за периферията“, заяви с непоколебимост Живко Табаков.

Той не пропусна да призове бургазлии да подкрепят референдума, касаещ въвеждането на електронното гласуване у нас. „Смятам, че референдумите са възможно най-демократичната форма за пряко участие на гражданите във властта. Моят личен избор ще бъде „ДА“, защото всички имаме полза от това“.

Третият в реформаторската листа сподели още, че хората му ще успеят да покрият всички секции и ще следят много активно за това всяка една преференциална бюлетина да бъде отчетена правилно в изборния ден. „Знам колко трудно се печели един глас и не желая да го губя“, каза с твърда увереност Табаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама