Димитър Николов: Няколко минути от личното Ви време в неделя определят бъдещето на Бургас!

10:45, 23 окт 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„5 минути от личното ви време в неделя определят бъдещето на нашия град. За да увеличим още повече темпото и да спечелим още много за Бургас, трябва да бъдем активни и единни”. Това е написал Димитър Николов в личния си сайт.

Г-н Николов, два дни преди изборите – как определяте настроението в Бургас?

- Имам чувството, че бургазлии почти не усетиха, че има предизборна кампания. Те са рационални хора и това, което ги интересува, е какво конкретно ще се случи в града през следващите четири години. За съжаление, нито един от останалите десет кандидати за кметове не представи конкретна предизборна програма, нито визия за бъдещи проекти. Аз самият много исках да чуя от тях нова идея за Бургас, но това не се случи.

Кое беше най-притеснителното през този един месец?

- Когато няма бедствия или тежки инциденти в града, всеки проблем намира решение. Предизборните страсти изглеждат смешни на фона на реалните проблеми. Кампаниите идват и си отиват, по- важното е това, което се случва между тях. Подкрепа и доверие не се искат само в рамките на 30 дни.

В личен план, кой беше за вас най-големият плюс през тази кампания?

- Ако трябва да отговоря с чувство за хумор, за разлика от другите кандидати, които извадиха костюмите от гардероба, за да изглеждат по- солидно, аз през този месец ги захвърлих. Не се чувствах в предизборна кампания, а в работен режим. Не залитнах в празнословие, а показах конкретните проекти на Бургас. Хиляди бургазлии вече ги разгледаха на www.dnikolov.eu, на други ги представих лично. Самите срещи бяха с работни въпроси. Кога ще асфалтирам улица, къде ще направя детска и спортна площадка, кога ще глобя съседа, който пуска високо музиката късно вечер… Получих и много полезни идеи.

С едно изречение - какви ще са приоритетите през следващите четири години на Бургас?

- Инвестиции в здравеопазването, образованието и културната инфраструктура, саниране на старите блокове, благоустрояване на междублоковите пространства, обновяване на училищни дворове и детски площадки, сигурност на пътя, отваряне на Бургас към морето и езерата. За да се случи това обаче, е важен бъдещият общински съвет. В него да са хора, които да подкрепят приоритетите. Може би малцина си спомнят, колко трудно минаваха важните решения на Бургас в първия ми мандат, когато нямах мнозинство в общинския съвет. Бургас винаги е страдал от конфликтите. Кметът се е карал с областния, депутатите – с кмета, общинските съветници – помежду си…. През тези години се опитвах да обединявам, а не да сея раздори. Затова в момента ситуацията за Бургас е уникална и ние трябва да се възползваме от нея. На всички институционални нива Бургас има подкрепа. И трябва да я използваме, за да отключим нови възможности за града ни.

Не се ли опасявате от масовото мнение, че изборите в Бургас са предрешени?

- Не става въпрос за лични мои опасения. През годините се убедих, че един кмет, независимо как се казва, има много по-голям авторитет и думата му се чува, когато представя и отстоява проекти за града с голяма обществена подкрепа зад себе си. Тогава всички - и правителството, и европейските институции се съобразяват с това, че зад исканията, които поставя- стоят десетки хиляди местни жители. Аз самият с този аргумент много пъти съм извоювал важни проекти за града.

В този смисъл, какво ще призовете бургазлии за изборния ден?

- Да гласуват със самочувствие, че живеят в най-красивия и успешен град. За да увеличим още повече темпото и да спечелим още много за Бургас, трябва да бъдем активни и единни. А това става единствено с гласуване. И тогава никой не може да ни спре. Защото, където и да отида, мога да изисквам със самочувствие и с думите: Това го искат бургазлии!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама