Бизнесът е срещу вдигането на осигурителните прагове

20:18, 22 окт 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се обяви срещу предложението на социалния министър Ивайло Калфин за вдигане на осигурителните прагове с 7,5% през 2016 г. По думите на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев предложението не е дискутирано с работодателите.

„Имаме чувствата, че г-н Калфин е назначен на работа в някой от синдикатите, щом като сам решава да вдига осигурителните прагове”, казва Домусчиев, цитиран от „Фокус”. Работодателите ще искат това предложение да бъде обсъдено публично с всички заинтересовани страни, допълва председателят на най-голямата бизнес организация.

Припомняме, че преди седмица Калфин обяви, че осигурителните прагове се увеличават с изключение на работещите в производството на тютюневи изделия. Лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев предположи, че решението е в полза на "Булгартабак" и "Кингс табако" и го определи като „лобистко”. В отговор „Булгартабак” призова да се спрат „политическите интриги и експерименти на гърба на бизнеса”.

В резултат на споровете министър-председателят Бойко Борисов се скара на Калфин за решението му. Така се стигна до последното действие на социалния министър да обяви,че всички осигурителни прагове се увеличават с 7,5%, колкото е средният им ръст за дейностите, които са договорени в преговори със синдикатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама