Силви Вартан за мигрантите: Жал ми е за тези отчаяни хора, напомнят ми моята съдба

19:48, 22 окт 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В шок съм от това, което се случва и от съдбата на тези отчаяни хора, които непрекъснато пристигат без нищо, само с децата си“, споделя звездата на френската музикална сцена Силви Вартан пред Франс Прес. 

За българката с арменска кръв, израснала в Париж, съдбата на хилядите мигранти, които в момента пристигат в Европа е наистина трагична, пише изданието.

„Това, което се случва много ме вълнува и разбира се ме връща към моята собствена история“, споделя Силви Вартан.

Тя е родена в българското село Искрец през 1944 г., а по-късно семейството и заминава за Франция.

„Жал ми е за тези хора. Трябва да им се помогне. Но и всички страни трябва да са единни и решителни в действията си, за да се изкорени злото, което е причина за това масово преселение“, казва френската суперзвезда.

Силви Вартан планира своето голямо завръщане на сцената 

71-годишната Вартан се завръща на сцената, този път с дебют в театъра. Това ще стане през септември 2016 г. Вартан ще се качи на сцената в зала Олимпия в Париж с пиесата „Не ме гледай така“, където ще си партнира с Изабел Мерго.

Кралицата на йе-йе попа, певицата, поделила някога с „Бийтълс“ зала „Олимпия“, и някогашна половинка на френския Елвис - Джони Холидей, ще се превъплъти в ексцентричната кинозвезда Виктория Карлота. Забравена от своите почитатели и потънала в депресия, Карлота се опитва да изкара пари като издаде своите мемоари. Така в пиесата се появява Изабел Мерго, изпратена от издателя на Карлота авторка, която пише готварски книги. Звездното дуо Мерго-Вартан се събира и открадва шоуто.

За да напишат мемоарите, Карлота и нейната асистентка се впускат в едно шеметно пътешествие, по всички места, където някогашната кинозвезда е снимала филмите си. Ситуациите и хората с които се сблъскват ги сближават и правят неочаквано близки, въпреки различните им характери.

Вартан вдъхва живот на този наистина ексцентричен образ, защото самата тя е била в светлината на прожекторите и знае как да флиртува с папараците, знае всичко за този начин на живот.

„Това е диво забавление“, казва Вартан за пиесата. "Играе се леко. Моята героиня е истински екстравагантна особа и аз се възползвах от тази възможност и се забавлявах истински на сцената. Комедията ми достави голямо удоволствие. Това е живот, който познавам добре!"

"Това е първата ми пълноценна роля на актриса. Участвала съм във филм още в детството си (През 1952г. Силви Вартан се снима във филма „Под игото“ - бел. авт.) През 2011 г. Участвах във феминистката театрална пиеса L'amour, la mort at les fringues - “Любовта, смъртта и дрехите“, разказва певицата и актрисата. През 60-те години, Силви Вартан се снима няколко филма. През 1994 г. Жан-Клод Брисо и предлага роля в "The Black Angel" - „Черният ангел“.

На 27 ноември излиза новият албум на Силви Вартан „Един живот в музика”, в който разказва за живота си - от София до Лос Анжелис, през Париж, където прави първите си стъпки в шоубизнеса още като тийнейджърка и бързо се превръща в музикален идол за своето поколение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама