Стартира регистрацията за Ruse Hack 2015 v 2.0

19:45, 22 окт 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Startup Factory и Русенският университет организират за втори път хакатон – тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационните технологии и иновативните продукти. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Откриването на хакатона е на 6 ноември в 18:30 в зала 2.203 (Корпус 2) на Русенския университет.

Темата на Ruse Hack v 2.0 e „Приложение за работа с външни данни“. Целта е разработка на прототип на приложение (мобилно или уеб), което се свързва с външен източник на данни (чрез RSS, API, scraping или някакъв web service), изтегля данните, прави обработка и визуализира резултат.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона, неделя (8 ноември), участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Второто издание на Ruse Hack ще отдели специално внимание на учениците, като е предвидено те да участват в отделно направление и да се състезават помежду си.

Ruse Hack v 2.0 е част от проявите по повод 70-годишнината на Русенския университет. Регистрацията за участие става на интернет страницата на Startupfactory.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама