Младежи казаха "Не" на омразата с турнир по футбол

19:40, 22 окт 15 / Спорт 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежите от Сдружение "Алтернативи Интернешънъл" се присъединиха към най-голямата социална кампания в областта на спорта- Football People action weeks, за да отпразнуват силата на футбола като начин да сближава хоратa,а същот така и като начин за борба срещу социалното изключване и дискриминацията.

По този повод сдружението организира футболен турнир със слоган ,,Обединен младежи срещу омразата".

Изпълнителният директор на Fara Piara Powar изрази задоволството си от доброто сътрудничество с "Алтернативи Интернешънъл" в тазгодишната футболна седмица. Той бе категоричен, че такива локални инициативи са от ключово значение да се разпространи посланието на Football People action weeks и то да достигне различните общности.

"За нас е чест да се включим в тази общовропейска кампания и да разпространим посланието за недисриминация. "Алтернативи Интернешънъл" винаги е била проводник на междукултурен диалог и толерантност и ние работим срещу дискриминацията и насаждане на омраза, за това бе важно за нас да се включим в тази кампания и да дадем своя принос за разпространяване на посланието. Целта на нашия футболен турнир е да включим млади хора от различни групи, за да покажем как могат да бъдат обединени от футбола, забравяйки различията си и да накараме местните хора да кажат НЕ на дискриминацията", коментира Георги Кузманов, заместник –председател на доброволческата организация.

Football People action weeks се провежда между 8 и 22 октомври в цяла Европа В нея вземат участие както най-малките местни групи, така и най-големите европейски клубове. Двубоите от УЕФА Шампионска лига и от Лига Европа на 20, 21 и 22 октомври ще бъдат в подкрепа на инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама