Холдинг Варна: Винаги открито сме заявявали своите интереси към кв. Чайка

19:39, 22 окт 15 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Досега "Холдинг Варна” АД винаги открито е заявявал своите интереси към кв. Чайка. Това пишат изпълнителните директори на дружеството – Ивелина Кънчева-Шабан и Милчо Близнаков – в право на отговор до Topnovini.bg, във връзка с публикацията Делото "Чайка” извади пред кулисите "Холдинг Варна”. В писмото се оспорва твърдението, че от дружеството са отправяли косвени внушения за това, че ТИМ нямали интерес от новия ПУП-ПРЗ на кв. Чайка.

Topnovini.bg публикува Правото на отговор на “Холдинг Варна” АД без редакторска намеса. Заглавието е на редакцията.



"В редакционна статия, публикувана в информационния сайт Topnovini.bg със заглавие: "Делото "Чайка” извади пред кулисите "Холдинг Варна”, е изнесен напълно неверен факт, уронващ авторитета на един от значимите икономически субекти във Варненска област – "Холдинг Варна” АД. В материала, отразяващ съдебното заседание по правомерността на отмяната на ПУП-ПРЗ на кв. "Чайка“- дело № 2701/2015 г. в Административен съд Варна, "Холдинг Варна” АД е намесен по некоректен начин.

Категорично възразяваме срещу твърдението: "основният тъжител е "Варна Риълтис" ЕАД, което на практика оборва косвените внушения на изпълнителния директор на "Холдинг Варна" АД, че ТИМ нямали интерес от новия ПУП". Подобно изявление не е правил никой от изпълнителните директори на холдинга. Досега "Холдинг Варна” АД винаги открито е заявявал своите интереси към кв. "Чайка”. Холдингът нееднократно е правил изявления пред медиите, че притежава имот в квартала чрез дъщерното си дружество "Варна Риълтис" ЕАД и в него е изградена сградата на телевизия "Черно море”, следователно има интереси там. Тази тема е и повод за специално интервю на изпълнителния директор Милчо Близнаков пред varna.utre.bg: /http://www.varna.utre.bg/2015/07/17/329754-kalnite_bani_se_mestyat_na_se.... Части от интервюто бяха публикувани и в други електронни медии /http://newsline.bg/15425/. Истината е известна на варненската общественост.

Сега незнанието и некомпетентността на Вашите журналисти въвеждат обществото в заблуждение относно коректните намерения на "Холдинг Варна” АД към разрешаване на проблема с ПУП на кв. "Чайка”. Не бихме искали да мислим, че тези недобросъвестни внушения са инспирирани от заинтересовани лица.

Затова настояваме според закона, а и съобразно Етичния кодекс на българските журналисти, Вашата медия да ни предостави възможност за право на отговор в същия обем и публикуван на адекватно място, на което е публикуван материалът, срещу който остро възразяваме.

Ако правото ни на отговор не бъде уважено, ще бъдем принудени да смятаме, че управляваната от Вас медия действително цели обществена манипулация и няма да имаме никакъв друг избор, освен да потърсим справедливост за накърнените си права по съдебен път, независимо от силно негативния ефект от подобни мерки.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама