"Булгартабак": Призоваваме да се спрат политическите интриги и експерименти на гърба на българския бизнес

19:08, 22 окт 15 / Политика 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Булгартабак“ излезе с позиция, в която призовава политическите интриги и експерименти на гърба на българския бизнес да спрат.

В изявлението си тютюневият холдинг, в който дял има и Делян Пеевски, обяви, че плаща пет пъти повече осигуровки от минималните прагове.

Позицията на цигарената компания е по повод спорът около увеличенията на минималните осигурителни прагове, обявени от вицепремиера Ивайло Калфин. Първоначално се предвиждаше готвеното увеличение да не важи за работещите в производството на тютюневи изделия, т.е. за "Булгартабак" и "Кингс табако".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обаче определи предложението Калфин като "лобистко".

След това последва намеса на премиера Бойко Борисов, който призова да се увеличат всички минимални осигурителни прагове, но пък срещна неодобрението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

Публикуваме позицията на „Булгартабак“ без редакторска намеса:

Призоваваме да се спрат политическите интриги и експерименти на гърба на българския бизнес. “Булгартабак” е един от най-големите данъкоплатци в България. Всяка година внасяме близо 800 млн. лв. данъци. Ние сме и един от най-големите работодатели. Плащаме социалните осигуровки върху база, която е пет пъти по-висока от минималните осигурителни прагове, а за нас работят около 5200 души.  Работещите в групата имат доходи многократно надвишаващи минималния осигурителен доход. И няма нито един служител, който да е осигуряван на минималния праг.

Обръщаме се към всички политици и им припомняме, че тяхната роля е да допринесат за изграждане на стабилна законодателна среда и икономика на светло, а не да правят опити да изкарват политически дивиденти за предстоящите на 25 октомври местни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама