Иван Иванов, кандидат за кмет от БСП: Агитират ви с неистини, не се хващайте

18:12, 22 окт 15 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашите опоненти агитират с неистини, не се хващайте, проверявайте, призова на няколко срещи избирателите кандидат-кметът за Шумен от БСП Иван Иванов. На събрания по селата той получи информация от хората, че кандидатите от ГЕРБ твърдят как община Шумен имала дълг от 25 млн. лв. и едва ли не била пред фалит.

"Това не е вярно и който го твърди, трябва да носи отговорност за говорене на неистини. Дългът на община Шумен е точно 9 млн. лв. Информацията е публична, всеки съветник от ГЕРБ или която е да е партия може да я получи от зам.-кмета по финансите Александър Генчев. Точно 9 млн. лв. е остатъкът от 15-милионния облигационен заем, с който асфалтирахме улиците в Шумен и от който вече са погасени 7 млн. лв. Вноските се плащат регулярно, данъците не са мръднали от няколко години и никъде в данъчните ви бележки не пише, че връщаме заем, нали?", разясни Иванов.

Той обаче припомни, че преди 8 г., напускайки общината, екипът на ГЕРБ е декларирал, че оставя 4 млн. лв. преходен остатък, но и дума не обелил за неплатените 4 млн. лв. към варненската фирма "Експрес гаранцион" за рекултивацията на старото сметище. Фирмата осъди общината за тях и сега си ги иска.

"Помислете - ако община Шумен беше толкова зле финансово, колкото твърдят от ГЕРБ, щяха ли те така стръвно да напират да влязат в управлението й? Щяхме ли и ние от сегашното управление да искаме да останем? Няма логика. А иначе, фалирала община в България няма", каза народният представител и кандидат за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов, който се състезава с номер 8 в интегралната бюлетина.

Той нарече "черен пиар" твърденията на опонентите си по събрания, че правителството няма да помага на кмет от партия, различна от управляващата в София. Хората го питаха на кого да вярват? "Това пък е толкова нагло, че няма накъде. Ами спомнете си, че през 5 от последните 8 години министър-председател беше Бойко Борисов и община Шумен няма нито един спрян проект. Борисов дори хвалеше Красимир Костов, а нашата община е в челните места по усвоени европейски средства", заяви Иван Иванов.

В препълнените със симпатизанти читалища в селата Мадара, Царев брод, Друмево, Вехтово и др. Иванов гарантира, че ако той бъде избран за кмет на Шумен, никой - нито в града, нито в селата, няма да бъде обложен с предложения от правителството нов "данък градина". "Те ще си го приемат в парламента, но има една подробност. Ставката, заложена в проектозакона, е от 0 до 2 процента. Аз гарантирам, че ставката за шуменските градини и дворове ще бъде нула. Община Шумен няма да печели от вашите дворове", зарече се Иван Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама