Муравей Радев подкрепи данъците „Вредни храни“ и „Уикенд“

18:00, 22 окт 15 / Политика 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият финансов министър Муравей Радев заяви, че подкрепя идеята за създаване на данък „Вредни храни“ и данък „Уикенд“. Той обаче уточни, че и за двата налога ще трябва да се намерят компромиси, защото имат някои минуси.

„Отровихме водата, отровихме и въздуха, сега остава и храната да отровим. Не искаме да ядем ГМО продукти, но пък ядем отровни храни. Аз подкрепям данък „Вредни храни“, обясни Радев пред БТВ.

Той уточни, че като цяло предлагането на подобен данък е нещо необичайно. Плюсът е, че ще има достатъчно време за обществено обсъждане, на което Радев очаква да има много отрицателни мнения. Икономистът добави, че този данък няма отношение към фиска на държавата и няма да пълни хазната.

„В данък „Уикенд“ също има резон. Масово се заобикаля законът, особено при закупуването на скъпи автомобили, яхти и т.н. Това обаче не трябва да важи за имотните сделки, защото много хора развиват малкия си бизнес именно от своите жилища“, заяви Радев.

Според него подобен данък ще помогне много на държавата да събере пари за хазната, но трябва да се внимава за едно основно нещо – да не се увеличи административната тежест за фирмите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама