В Хасково арестуваха терорист, търсен от Париж

17:43, 22 окт 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Хасково наложи мярка за неотклонение задържане под стража на 17-годишен младеж от Франция, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест за участие в престъпна конспирация с цел осъществяване на терористични актове днес.

На 16 октомври 2015 г. С.А. е задържан на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната. Пред българските власти той е представил преотстъпен документ за самоличност на свой близък. Установено е, че френските власти го издирват чрез Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен прокурор при Окръжен съд в Париж.

Документите в Окръжна прокуратура -Хасково са получени чрез Шенгенската информационна система от френските власти. На 20 октомври С.А. е задържан за срок от 72 часа.

С.А. може да обжалва определението на Окръжен съд-Хасково пред Апелативен съд в Пловдив. Предстои по същество разглеждане  пред съд на искането за изпълнение на Европейската заповед за арест.  

С определение на Районен съд-Свиленград от 20 октомври 2015 г., по искане на Районна прокуратура-Свиленград, С.А. е осъден на 6 месеца лишаване от свобода условно и пробационни мерки по обвинение за опит да напусне Република България с преотстъпен документ.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама