Д-р Дарин Димитров: Ще работя Търговище да се превърне в динамичен, сигурен, икономически силен, търговски и духовен център

17:36, 22 окт 15 / Политика 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Д-р Димитров,  да започнем с това, какво Ви мотивира да участвате в местните избори като кандидат кмет на ГЕРБ? Не е ли мечтата на всеки политик да стъпи на жълтите павета в столицата и да седне на депутатската банка? Какво ви накара да поискате да смените парламентарната трибуна с кметския стол? Често ми задават този въпрос. А отговорът не е сложен. Още след предишните избори за парламент, мои приятели и съпартийци ме убеждаваха да се кандидатирам за кмет, но решението дойде по- късно. Посетих много градове в България с моите колеги народни представители. Видях развитието на Бургас, Ямбол, Стара Загора и дори на малкия град Нова Загора. А в нашият град като че времето е спряло много отдавна. След опита ми в парламента, пълната подкрепа на местната структура и на ръководството на партията, аз реших, че мога да постигна промяна и в Търговище. Като лекар каква диагноза бихте поставили на Търговище? От какво боледува общината ни и какво според Вас трябва да е лечението? Общината е болна от много хронични заболявания, които са се усложнили през годините от липсата на адекватно лечение. Първо ще поставим точната диагноза, след като се направи финансов одит. Лечението ще бъде  и консервативно, а при нужда и оперативно. То ще се подпомага от новите идеи, от максимално  ускоряване на темпото на развитие и от обединението на хората. Лечението няма да е лесно и бързо, но ще започнем от по- леките болести и ще продължим към тежките проблеми. И така до пълното възстановяване. Много разчитам и на жителите на общината, които трябва да преодолеят апатията, самоизолацията и затварянето в личните си грижи. Само чрез сближаване между хората, с грижата за възрастните и отговорността за младите можем да имаме общност и да излекуваме общината. Няколко пъти в хода на предизборната кампания дадохте пример от общини като Стара Загора и Бургас. Какво е нужно на Търговище, за да заприлича на тях? Нужно е първо много работа, за да изпълним  петте приоритета  в предизборната ми програма и основните ни цели.

 1. Модерна транспортна инфраструктура;

 2. Конкурентоспособна икономика и модерно селско стопанство;

3. Чисти и зелени населени места;

 4. Всеотдайна грижа към гражданите;

 5. Компетентна и отговорна администрация.

Всичко това е подробно  описано в програмата ми.

Основните ни цели са:

• Създаване на по-добри условия за живот и бизнес в община Търговище;

• Превръщане на Търговище в динамичен, сигурен, икономически силен, търговски и духовен център;

• Усъвършенстване на системата за административните услуги на гражданите и бизнеса;

Качествени услуги и ефективна работа на общинските дружества.

Какво Ви казват хората, с които се срещате, като кандидат за кмет? Какви са техните проблеми и как мислите да решите тези проблеми? Ние проведохме много срещи с хора по селата, клубове на пенсионера и с различни професионални гилдии. Разговаряхме продължително, понякога и спорехме. Вслушвах се в съветите и предложенията, възприех и много от техните  идеи. Разбирах тревогите, притесненията и несигурността на хората. Усещах дефицита на доверие в местната власт и съмненията, че едва ли нещо ще се промени. Най -често произнасяните думи бяха: Пътища, улици и безработица . С голяма тревога говорихме за икономиката, селското  стопанство и необходимостта от промяна на управлението. С болка  и надежда хората споделяха своите социални и здравни проблеми  и с много оптимизъм  говореха за очакваните промени в  спорта и културата. Всички бяха единодушни, че се нуждаем от компетентна и отговорна администрация. Разчитате ли на висока избирателна активност в общината на местните избори? Какво бихте казали на хората, които още не са решили дали ще гласуват, както и на тези, които твърдо смятат да не пускат бюлетина ? Разчитам на избирателна активност над петдесет процента. Бих отправил следния призив към жителите на община Търговище.

      Уважаеми съграждани,

Обръщам се към всички Вас и Ви призовавам да бъдем отговорни и да упражним правота си на глас на 25-ти октомври.Нека бъдем екип – граждани, местна и централна власт. Само така ще успеем и ще превърнем община Търговище в уютен дом за нашите деца и родители. Затова искам Вашата подкрепа и доверие, за да успеем заедно!

Къде виждате потенциала на Търговище за промяна? Търговище има потенциал да бъде един от най -добрите градове на България. Искам да го постигнем! И мечтата ни ще се сбъдне, ако изпълним следните задачи.

1. Планиране и разходване на публичните средства по приоритетите: инфраструктура и благоустрояване, образование, екология, култура, здравеопазване и

социални дейности;

2. Активно усвояване на европейски средства за реализацията на проекти при

упражняване на строг контрол върху качеството на изпълнение и гарантиране на

устойчивост и постигане на европейски стандарти;

3. Ефективно управление на общинската собственост;

4. Реализиране на успешни и прозрачни форми на партньорство с бизнеса и създаване на условия за нови частни инвестиции;

5. Активно партньорство с държавата и успешните общини в страната.

- Каква според Вас ще е конфигурацията в новия общински съвет? Бихте ли могли да станете обединяваща фигура за всички партии и коалиции в местния парламент?

 - Конфигурацията на новия общински съвет зависи от хората, които гласуват, но смятам, че нашата група общински съветници ще е първа или втора по численост.

 Много силно се усеща безмисленото разделение между хората. Предстои ни много, много работа от администрацията, неправителствените организации и политическите сили, но това е единственият верен път, за да може жителите на общината да се сближат, а днес е време за търсене на консенсус в името на кауза. А каузата Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама