Осъдиха автопилота Илия Царски, потрошил BMW на съперник в Бургас

17:29, 22 окт 15 / Спорт 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският районен съд наложи на известния автомобилен състезател Илия Царски наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи за срок от 3 години, след като го призна за виновен, че е повредил противозаконно чужда движима вещ. На 22 септември 2013 г. на паркинга на стадион „Черноморец” автомобилният състезател повредил лек автомобил – „BMW 530D“, собственост на 28-годишна софиянка. Чрез нанасяне на удари по автомобила с крак той счупил ляв светлинен блок и огънал и скъсал преден ляв калник. Царски е осъден и да заплати на пострадалата сумата от 900 лева, представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди, ведно със законната лихва от деня на деянието, до окончателното й изплащане.

Инцидентът стана в деня на автомобилното състезание „Писта Бургас” 2013, в което участваше и Царски. По време на ралито на един от завоите управляваният от него автомобил се удари в колата на друг участник - Пламен Камбуров. Вследствие на удара Царски загуби контрол над возилото си и се вряза челно в крайпътния билборд. На пистата пристигнаха линейка и пожарна. На Царски беше предложена медицинска помощ, но той отказа помощ. След като му помогнаха да излезе от автомобила, Царски се отправил към бокса си, който се намираше на паркинга на стадион „Черноморец“, където бяха и боксовете на останалите състезатели.

Афектиран от начина, по който Камбуров му „сякъл“ пътя на завоя, което доведе до дисквалификация та му от надпреварата, Царски се насочил към бокса на другия състезател и започнал да рита колата му в предния ляв калник, след което отишъл до задната част на автомобила и отново с крак ударил левия стоп. Ритането на автомобила продължило не повече от 1-2 минути, после Царски излязъл от чуждия бокс и напуснал мястото на състезанието. Впоследствие е установено, че повреденият от Царски автомобил е собственост не на състезателя, а на неговата приятелка.

При награждаването непосредствено след края на състезанието за победител беше обявен Пламен Камбуров. Същия ден беше свикана Комисия в състав от трима спортни комисари, назначени от Българска федерация по автомобилен спорт. Тя излезе с решение, че следва и двамата състезатели да бъдат дисквалифицирани. Така за победител бе определен Константин Маршавелов.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама