Русенски лекари искат корекции по проекта за областна здравна карта

17:15, 22 окт 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, прие в кабинета си представители на Регионална колегия на Български лекарски съюз – Русе за обсъждане на проекта на Областна здравна карта. Информацията съобщават от кабинета на губернатора.

Бурджиев е приел за основателни предложените от лекарското съсловие аргументи в подкрепа на необходимостта от нанасяне на известни корекции по проекта на Областна здравна карта. Част от изложените мотиви касаят обстоятелството, че Русенската болница има характер на областно лечебно заведение; Русенска област е със завишени показатели на количеството травми за обгрижване в следствие на пътно-транспортни произшествия; населението е застаряващо.

Областният управител е счел за навременно провеждането на срещата, като се е ангажирал да съдейства за отстояване на сериозни позиции за Област Русе при изготвянето на Областната здравна карта, изхождайки от намерението си същата да бъде работеща и адекватна на потребностите и ситуацията.

В резултат на конструктивния разговор е било взето решение Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването да заседава на 03.11.2015 г. от 11:00 часа. Целта на заседанието ще бъде съгласуване на проект на писмо, адресирано до Министерството на здравеопазването и съответната постоянна парламентарна комисия с мотивирано изложена позиция на Област Русе по отношение изготвянето на Областна здравна карта, както и подготовка на съвместната среща с народните представители от 19-ти МИР в 43-тото Народно събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама