Цацаров иска от ЦИК снемане имунитета на кандидат за общински съветник от Брезово

16:45, 22 окт 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес искане за снемане имунитета на Иван Мъйнов Иванов - кандидат за общински съветник за Община Брезово.

На 21 октомври т.г. под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, е извършено претърсване и изземване в жилище и стопански постройки в с. Зелениково, ползвани от 35-годишния кандидат-съветник. При претърсването под едно от леглата в жилището на Иванов са открити и иззети 32 стръка канабис, а на тавана на къщата са открити и иззети 110 стръка от същото растение, поставени да се сушат.

Събраните в хода на разследването доказателства уличават Иван Иванов като извършител на престъпление по чл. 354 а ал.3 от НК - за това, че в дома си в с. Зелениково е държал високорискови наркотични вещества - марихуана/канабис, без надлежно разрешително. 

Иван Иванов е регистриран с решение на ОИК Брезово от 22 септември 2015 г. като кандидат за общински съветник в Община Брезово. От деня на регистрацията си се ползва с имунитет - срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Иван Мъйнов Иванов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама