Възпитателка лепи устата на деца с тиксо в столична градина, сигнализира майка

16:41, 22 окт 15 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитателка в столичната детска градина „Приказна калина“ в кв. „Красно село“ прилага особени възпитателни методи. Това ставя ясно от разказа на майка на момиченце, което е било записано в градината, а след няколко дни посещение там, то променя настроението си и започва да изпитва страх.

Майката Веселина Йорданова споделя в ефира на БНР, че дъщеря й, която е на 4 години и половина, е тръгнала с голямо желание на детска градина на 12 октомври, понеделник. На третия ден, когато отива да прибира дъщеря си от там, момиченцето е изключително притеснено. Детето се е разплакало, напускайки двора на градината. То е разказало с треперещ глас как възпитателката Димитрова е залепила с оранжево тиксо устите на две момченца, защото говорят, докато рисуват.

Веселина Йорданова е сигнализирала на директора Нина Иванова за случая по телефона. Реакцията на директора е била, че детето може да си измисля, но все пак е обещала да провери дали това е истина. След като Иванова и майката на момичето са се срещнали, директорът е оправдала действията на възпитателката. Тя е казала, че едно от момчетата, чиято уста е била залепена, е със специални образователни потребности и майката не трябва да се притеснява за своята дъщеря.

„Не бих била спокойна като майка, когато детето ми е някъде, където ще живее в страх“, обясни Йорданова отписването на дъщеря си от детската градина след случая. Детето дори е започнало да сънува кошмари и да се буди през нощта.

Във фейсбук профила си майката споделя, че при срещата с възпитателката Димитрова още преди да се развие инцидентът, тя е казала „колко са нетърпими днешните деца и как мрази професията си“, но гордо е заявила, че е с тридесетгодишен опит и преодолява трудностите в работния процес.

Родителят съжалява, че не обръща внимание на малките сигнали, които получава от детето си, когато през първия и втория ден, когато детето тръгва на градина и е разказвало за крясъци, за страх да отиде до тоалетната, за забрана на ХЕИ да спи с чорапи. По думите на майката, която отписала дъщеря си от там, детската градина се слави с много добро име.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама