Независимият кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев: Моделът на управление на общината е изчерпан. Трябва промяна!

16:22, 22 окт 15 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 - Г-н Славчев, каква е мотивацията на един бизнесмен да се кандидатира за кмет?

- Мотивация са настроенията на хората. След като най често срещаната дума е "промяна" това означава, че досегашния модел на управление на общината е изчерпан. Хората очакват общината да бъде "стъклен дом" - прозрачност и ефективност на управлението.

 - В по-голямата си част кандидатите за кметове участват в местните избори, издигнати от партийни организации и съответно след като имат зад себе си едно твърдо ядро от политически поддръжници.  Вие като независим кандидат на чия подкрепа разчитате и как ще спечелите доверието на избирателите?

 - От 7-те кандидати, само моята кандидатура е независима - това се случва за първи път. Зад нас не стоят партийни структури и организации, държавни партийни организации, дарители и други. Разчитаме гласуването да бъде гражданско, а не партийно. Предлагаме конкретни решения, които да превърнат община Търговище, в по добро място за живеене. Разчитаме на всички: бизнеса да има по добри условия, младите хора да имат осигурена работа, възрастните достойни старини.

- Какво от наученото в досегашната си кариера, мислите че ще Ви е от полза в местната власт?

- Годините в бизнеса, са години от понеделници. Постоянство за постигане на конкретни резултати. Контакти - както политически, така и бизнес, които ще дадат по висок хоризонт за развитието на общината.

- Оставаме с впечатлението, че тази година мотото на кампанията за местните избори е „промяна”. Тази реплика непрекъснато се използва от всички кандидат кметове. Каква промяна според Вас трябва на Търговище?

- Решително обръщане в посока за възстановяване на общинската икономика. До 2 години да задържим младите и способни хора в общината, а след това да започне и връщането на напусналите. Това ще стане чрез участие на общината в съвместни предприятия, решително подобряване на условията за работа на съществуващите производствени предприятия и разкриването на нови. В следствие на правилната икономическа политика, ще се подобрят и социалните дейности.

 - Къде виждате потенциала на община Търговище? Има ли нашия регион ресурси, който не са използвани пълноценно и как смятате да ги накарате да заработят в полза на хората?

 - При срещите хората казват: "Търговище се превърна в синоним на глагола затварям". Има изградена инфраструктура която в момента е неизползваема. Подобряване на условията за спорт и отдих, но най съществения потенциал са ума и интелекта на всички граждани.

- При срещите Ви с хората в общината, какви проблеми поставят те и как мислите да решите тези проблеми?

- Много от проблемите - липса на осветление, състояние на гробищните паркове, общинския ТЕЛК, нередовния транспорт, и др., е въпрос на отношение, а не на финанси. Други - състоянието на градската и междуселската пътна мрежа, цената на водата, липсата на дом за стари хора и денонощна аптека,  възстановяването на местната телевизия и радио, закриването на езиковата гимназия и др., изискват внимателен анализ и обществена дискусия за да се стигне до най вярното и бързо решение.

- Как виждате конфигурацията в новия общински съвет и бихте ли могли след местните избори да седнете на една маса със сегашните си опоненти, за да работите заедно?

- Всички ние сме едно. Няма какво да делим. Търговище е наш общ дом и в името на неговото бъдеще трябва да работим всички заедно.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама