Започна пускането на парното в Пловдив

16:19, 22 окт 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парното отопление вече е включено в 47 жилищни и стопански сгради в Пловдив, включително училища и детски градини, съобщиха от "EVN България Топлофикация". Други 40 сгради са в процес на включване на отоплениетослед подадена заявка.

Въпреки че условията за цялостно стартиране на сезона все още на се изпълнени, хората могат да поискат по-ранно включване на абонатната станция в тяхната сграда, напомнят от топлофикационното дружество.

Прави се постоянен анализ на средните стойности на външните температури с цел спазването на условията за официално пускане на централното отопление, според които е необходимо в три последователни дни средноденонощната температура да е по-ниска от +12°С, както и прогноза за ниски температури в следващите 7-10 дни.

Пловдивчани, които искат парното да им бъде пуснато по-рано, трябва да представят протокол от общо събрание на сграда - етажна собственост, в който 2/3 от собствениците писмено са изразили съгласието си за това. Протоколът се предоставя в офис на EVN в Пловдив или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама